All weather tennisbanen

All weather tennisbanen

onderhoud,reinigen van  all weather tennisbanen.

Kunstgras rode infill

 

All weather tennisbanen onderhoudsvrij?

 

Te vaak word beweert dat de all weather tennisbanen geen tot weinig onderhoud nodig hebben. Echter, de ervaringen op deze velden heeft ons geleerd dat door de korte vezels en dichtere structuur van de mat, mossen betere aanhechting en groei omstandigheden krijgen.

 

Dit mag geen probleem zijn als het onderhoud intensief en structureel bijgehouden word.

 

Dagelijks worden papiertjes, flesjes van de baan geraapt, takjes, blaadjes en klein organisch vuil met een bladblazer van de tennisbanen verwijderd.Na elke speelbeurt word met een sleepnet/borstel de tennisbaan weer netjes en egaal voor de volgende spelers achtergelaten.Wekelijks word bij droog weer met een driehoekborstel en rubbermat de tennisbaan geveegd om de toplaag van de infill los en speltechnisch in orde te houden.Men loopt ook wekelijks een rondje om onkruid en mos te verwijderen waar kan, dit omdat de mat gevoeliger is voor mosgroei.Deze werkzaamheden worden  meestal door de club zelf uitgevoerd.

 

Vaak zien we dat het toch moeilijk is om de all weather tennisbanen mosvrij te houden.Hier kunnen wij door tot op worteldiepte mosverwijderen toe te passen, de tennisbanen toch in optimale conditie terugbrengen.Voor all weather banen is het advies dan ook 2 maal gespecialiseerd onderhoud per jaar, 1maal reinigen en 1maal mosverwijderen in combinatie met reinigen.

 

Voor het plegen van halfjaarlijks en jaarlijks gespecialiseerd onderhoud beschikken de meeste clubs niet over de benodigde machines en word de hulp van een kunstgras onderhoud bedrijf ingeroepen.

 

Met de nodige ervaring in het reinigen van all weather tennisbanen is Wittouck kunstgras onderhoud support voor een geschikte partner.

 

Door met onze gespecialiseerde compacte machines uw all weather tennisbanen te reinigen, garanderen wij het verwijderen van resterende organische en niet-organische stofresten.Hierdoor ontstaat geen compactering in de grasmat en blijft de toplaag van uw tennisbaan mooi open van structuur,wat de speleigenschappen van het veld bevorderd en mogelijkheid op blessures beperkt.

 

Hebben wij uw interesse gewekt?

Graag willen wij met u onze werkwijze voor uw tennispark bespreken en samen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Hiervoor kan u contact met ons opnemen via het contactformulier