Algverwijdering

Algverwijdering

Algverwijdering

Alg bestrijden, zo doen we dat…

 

Momenteel zijn veel tennisvelden vervuild door alggroei, met de tot nu toe warme wintertemperaturen en de vochtige omstandigheden wint alg bij de meeste tennisclubs de strijd.

Het ziet eruit alsof een modderstroom over het veld heeft gevloeid en zijn sporen heeft achtergelaten, water zakt niet weg en zwarte plekken op de meest bespeelde plaatsen en eigenlijk te glad om bij een vochtige baan op te spelen.

Veel vrijwilligers zijn keihard aan het werk om de banen enigszins bespeelbaar te kunnen houden.

Op een enkeling na wordt de strijd tegen de sterk weelderige alg verloren.

 

Wittouck kunstgras onderhoud support, gespecialiseerd in mos en alg bestrijding, heeft een methode ontwikkelt om mossen en alg uit de mat te verwijderen, zodat de kunstgras of all weatherbaan weer schoon een fijn bespeelbaar is.

Wij passen naar gelang de mate van vervuiling de werkwijze aan met biologische bestrijding of mechanische bestrijding.

Vaak zien we dat door de ligging van het park, of geen mogelijkheid om te vegen extra alg en mos gaat groeien. Voor clubs die niet in de gelegenheid zijn om zelf te vegen of die extra veegaandacht nodig hebben, hebben wij een machinale veegmethode ontwikkeld. Met deze extreme veegbeurt gaan we net wat dieper en grondiger te werk, waardoor algen en mossen geen kans krijgen zich vast te nestelen. Door af en toe deze veegmethode toe te passen krijgt men al een behoorlijke voorsprong op alggroei, en een kostenbesparing op onverwacht extra onderhoud.

Vegen is het halve werk, gebruik daarom altijd de gepaste bezem, ook hier kunnen wij adviseren.

 

Heeft u interesse in de werkwijze hoe wij algen bestrijden, stuur dan gerust een mailtje en wij zullen snel contact met u opnemen.